5. nov, 2020

De afgelopen 6 jaar

Na een lange stilte op de website is er een hoop gebeurd in de tussentijd.

 

Jackie is bij de zorgboerderij komen werken, waardoor we nog meer mensen op de boerderij konden verwelkomen. De kantine is verplaatst, zodat we meer ruimte hebben. We hebben nu een grote, maar gezellige groep van alle leeftijden door elkaar. Op maandag en dinsdag hebben we hulp van Ilse, die hier 3 jaar geleden heeft stage gelopen en is blijven hangen. Woensdag en donderdag werken Jackie en Margriet samen.

 

Om de week op zaterdag hebben we een gezellige groep kinderen, die het erg goed met elkaar kunnen vinden.

 

In de tussentijd zijn er ook wat dieren bijgekomen zoals;

 

Sammy, Jackie's hondje. Die komt als 1 van de puppy's bij Samantha vandaan, die hier vroeger op de zorgboerderij kwam.

Henkie, een varken. Die loopt gezellig samen met Sheilo over het erf. Ze zijn ondertussen goede vriendjes.

Frankie, een geit die bij een collega zorgboer vandaan komt.

Klaartje, een geit.

30+ Cavia's. Mannetjes en vrouwtjes uitzoeken blijft moeilijk...

Tess, het paard van Jackie.

 

In de tussentijd is op het erf ook genoeg gebeurd.

De varkens hebben hun eigen stuk grond gehad, achter de oude kantine.

In de inloopstal zijn 5 paardenboxen gebouwd, en daarboven een hooizolder.

En nog genoeg andere dingen.

 

Ondertussen zijn de beesten alweer naar binnen gehaald, en zijn we druk bezig met de winter klusjes.

 

Ik ga proberen jullie wat meer op de hoogte te houden!

 

 

2. dec, 2019

December 2019

Na een hele lange tijd de website weer bijgewerkt. Hij is nog niet af, maar we zijn druk bezig. Binnen kort ook een verslagje wat we allemaal gedaan hebben de afgelopen tijd!

25. nov, 2013

December 2013

Het jaar is al weer bijna ten einde, nog 5 weken als ik dit schrijf. Er zijn 2 kindjes weggegaan, de middelbare school eist zijn tol, zo gaat dat. We hebben het rustig, maar soms kan dat ook wel fijn zijn. We hebben afgelopen weekend sinterklaasintocht gereden met de pony's, altijd weer een feestje in Wormerveer. We hebben nog steeds prachtig weer, de zon schijnt, heerlijk. De beestjes krijgen hun hooi alweer, en er ligt een klein laagje stro in de stal. De groentetuin is leeg, en klaar om over 4 maanden weer te vullen met heerlijke tomaten, bietjes, komkommers en ander lekkers. We gaan genieten van een, hoop ik, koude,zonnige winter, met veel schaatsplezier. Sneeuw hoeft dit jaar niet hoor, dat hebben we genoeg gehad. Rest mij om iedereen fijne dagen te wensen, en ik ga proberen om volgend jaar meer verslagen te schrijven.

Margriet

3. jun, 2013

Juni 2013

Zo daar zijn we weer eens, Kyo vond dat het hoog tijd werd dat ik weer eens wat ging schrijven😋. Zaterdag viel het weer een beetje tegen, koud, weinig zon, jammer. We waren met 3 kinderen, wel lekker rustig. De afgelopen tijd hebben we lammetjes gekregen, koeien uitgezwaaid naar Groningen, Bambi de geit overleden, een aantal schapen ook, waarschijnlijk aan leverbot, nare slakjes die de lever opeten, en een kat die heel binnenkort kleintjes krijgt. De koeien hebben nu heerlijk de ruimte met z'n vijfen. De oude koe heeft ook de winter niet overleefd, bijna 18 was ze.  Voor mijn verjaardag en moederdag heb ik 2 geitjes gekregen, die komen binnenkort. Shilo loopt heerlijk in het land, tussen de andere dieren, leuk hoor en soms ligt ie heerlijk te snurken bij het hek. Zondag was het heerlijk weer🙂 het zwembad stond en 1 van de meiden heeft een heerlijk tukje gedaan op het luchtbed in het zwembad. We hebben heerlijk buiten gezeten, koffie gedronken en taart gegeten omdat er iemand jarig was geweest. De dag vloog eigenlijk om, zo fijn is het om eindelijk weer eens buiten te zijn zonder het koud te hebben. Ik hoop dat we vanaf nu alleen nog maar zon en warmte hebben tijdens onze weekenden, veel leuker!😀

6. nov, 2012

Weekend 3/4 november

En iederen was er weer, gezellig. We hebben de stal klaar gemaakt, nu kunnen alle beestjes weer naar binnen, en dat vinden ze fijn😀.  Shilo is de grote hit op de boerderij. Wat een feestvarken😋 hij wil de hele dag met iedereen knuffelen. Zelfs de grootste adhd-er kan een uur stil zitten bij dat malle varken, die denkt dat ie een hondje is. Zo grappig. Hij mag alleen niet meer tussen de koeien, want die schoppen 'm onderuit. Dus heeft ie nu zijn eigen toko met het zielige schaapje en dat gaat prima. Het schaapje knapt trouwens lekker op, die gaat het wel redden. Richard (schaapram) doet zijn best met de meiden (schapen) dus met een beetje mazzel hebben we in april weer lammetjes, altijd leuk. We hebben een gezellig weekend gehad, 1 van de meiden was jarig dus hebben we monchou taart gemaakt, hij was erg lekker👍.Over 2 weken weer, gezellig!